BIERCONTEST 2018


Geen OKTOBERFEESTE zonder BIERCONTEST uiteraard. Wie mag zich, na Moeder Waregemse in 2016 en 2017, een jaar lang 'Winnaar BIERCONTEST 2018' noemen en gaat naar huis met de felbegeerde 'Beker der Leie- en Gaverlanden, editie 2018'.

Wens je met je team deel te nemen, lees hieronder de praktische info en het reglement. Snel inschrijven is de boodschap want slechts een beperkt aantal teams kunnen toegelaten worden. Vol is Vol.-  PRAKTISCH  -

Wanneer? vanaf 19u00 tijdens de OKTOBERFEESTE 2018 (15 september 2018) We starten stipt, dus wees op tijd zodat u geen onnodige inhaalmanoeuvres moet doen t.o.v. de andere teams.

Waar? OC ‘t Klokhuis, Kerdreef 23 Beveren-Leie

Voor wie? Vereniging/groep in teams van 5-15 personen. Kleinere groepen of personen die alleen willen meedoen, worden verdeeld in teams door de organisatie.

Hoe? Team met meeste punten (zie reglement), wint een jaar lang de meest prestigieuze titel van Beveren-Leie en omstreken: “Winnaars BIERCONTEST 2018, grootste en meest beruchte drinkers van de OKTOBERFEESTE”. Daarnaast krijgt het winnende team de “Beker der Leie- en Gaverlanden, editie 2018” mee naar huis en een vol exclusief 3L glas geschonken door Erdinger Fanclub Waregem

Inschrijven? Ingang voor de OKTOBERFEESTE 2018 bedraagt €10. Inschrijven voor de BIERCONTEST 2018 is gratis en kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Elk team betaalt zijn eigen drank bij de bestellers of aan de toog. Per team krijgt elk deelnemend lid 4 potten bier (0,5l) gratis van de organisatie.-  REGLEMENT BIERCONTEST 2018  -

1/ PLANNING 

19u00: deuren open en aanslaan vaten, preparty met DJ Anton
19u30: STIPT - Start biercontest 2018 + start wedstrijden

Op de OKTOBERFEESTE zijn er doorlopend bieren, spritzer en wijn, worst en snacks,.. voorzien. Daarnaast is het gewenst om een lederhose of dirndl outfit aan te trekken. Deze dress code is niet verplicht maar toch sterk aangeraden!

 

2/ INSCHRIJVEN

Ingang voor de OKTOBERFEESTE 2018 bedraagt €10. Inschrijven voor de BIERCONTEST 2018 is gratis en kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Elk team betaalt zijn eigen drank bij de bestellers of aan de toog. Per team krijgt elk deelnemend lid 4 potten bier (0,5l) gratis van de organisatie.

Tickets voor de OKTOBERFEESTE 2018 zijn beperkt en kan je vanaf nu reeds online aankopen. VOL = VOL!

 

3/ VERDELING TEAMS

Elke vereniging of groep kan zich inschrijven per team van minimum 5 personen tot maximum 15 personen. Twee of meerdere teams per vereniging/groep zijn toegelaten. Indien het minimum aantal niet gehaald wordt, kan er een team gevormd worden met een andere vereniging/groep.

Individueel kan ook deelgenomen worden: uw naam wordt bij het inschrijven op een lijst ingevuld, waarna hiermee willekeurige teams gemaakt zullen worden door de organisatie. Groepen van meerdere mensen die niet bij een groep of vereniging aangesloten zijn, kunnen op deze manier ook deelnemen.

 

4/ PUNTENVERDELING

Per deelnemende groep zullen de verorberde halve liters gerstenat bijgehouden worden door de organisatie. Deze zullen gedeeld worden door het aantal deelnemers in dezelfde groep. De uitkomst hiervan is het totaal aantal punten van de groep.

Daarnaast kan er aan de hand van de wedstrijden extra punten gewonnen worden. Per wedstrijd geldt een ander puntensysteem, dit hangt af van de moeilijkheidsgraad en het aantal centiliters bier tijdens de wedstrijd. Om het eerlijk te houden, zal enkel de organisatie op voorhand weten welke wedstrijden er gespeeld zullen worden en hoeveel punten hiermee verdiend kunnen worden. In de meeste gevallen, zullen de beste 3 van de wedstrijd extra punten toegediend krijgen.
Deze 2 puntensystemen worden opgeteld en is de finale score van het team. Deze kan op elk moment van de BIERCONTEST 2018 live gevolgd worden op groot scherm.

De winnaar met het meeste punten (na verrekening), wint de BIERCONTEST 2018.

 

5/ PRAKTISCHE PROEVEN

Tijdens de BIERCONTEST 2018 zullen er nog een 5-tal praktische proeven plaatsvinden waar extra punten mee te verdienen zijn. Deze zullen op de avond zelf worden voorgesteld. Voor sommige proeven zal het volledige team nodig zijn, voor andere proeven zal elk team één iemand mogen aanduiden om vervolgens alleen voor het team te strijden. De BIERCONTEST 2018 zal plaatsvinden tijdens het optreden van “Der Jungen Waidhofner Buam”, de echte Oberbayern sfeer van onze muziekbroeders uit Oostenrijk.

 

6/ VERLOOP VAN DE BIERCONTEST 2018

Elk team krijgt een (verschillend) gekleurd papier, met hierop een specifiek label van de organisatie. Enkel met dit blad kan bier besteld worden aan de bestellers of aan de toog. Zo kan de organisatie weten hoeveel potten bier elk team heeft besteld en heeft gedronken. Deze worden onmiddellijk opgenomen op het grote scherm.

Er kunnen enkel nieuwe potten besteld worden indien lege potten terug worden ingebracht. Elke verspilling van bier is ten strengste voorboden. Indien dit door de organisatie of bestellers wordt gezien, zal het team onverbiddelijk worden gediskwalificeerd.

 

7/ ALGEMENE REGELS

De organisatie kan op elk ogenblik ingrijpen om een team te diskwalificeren bij het verspillen van bier. De organisatie kan op elk ogenblik ingrijpen om een team of individuele persoon te diskwalificeren of te verwijderen van de OKTOBERFEESTE 2018 indien dat team of die persoon het optreden te veel verstoord. De organisatie kan op elk ogenblik ingrijpen om een team of individuele persoon te diskwalificeren of te verwijderen van de OKTOBERFEESTE 2018 indien er vals gespeeld wordt of als men zich niet aan de regels houdt.